Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Едва 2397 българи са се имунизирали срещу коронавирусна

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Едва 2397 българи са се имунизирали срещу коронавирусна
Коментари Харесай

2397 българи са се имунизирали срещу Ковид тази година. Налични са 1.1 милиона ваксини, а пристигат още 85 хиляди

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Едва 2397 българи са се имунизирали против коронавирусна зараза тази година, демонстрират данни на здравното министерство, предоставени по питане на " Сега ". В момента в страната са налични към 1,1 млн. дози, които са в период на валидност. След приключване на този период Министерство на здравеопазването подхваща дейности за заличаване на имунизациите, изясняват оттова.

В последния работен ден от министерството оповестиха, че през първата седмица на септември у нас ще дойдат 84 960 дози нови ваксини, които са приспособени за подвариант JN.1 на SARS-CoV-2, причинителят на COVID-19. В началото на септември ще има информация за основаната организация и началото на имунизационната акция, прецизират от Министерство на здравеопазването.

Очакват се рекомендациите на Националния експертен съвет по имунизации за имунизацията против коронавирусна зараза през есенно-зимния сезон на 2024/2025 г. 

Новите ваксини са приспособени към подварианта и създадени да реагират против актуалните преобладаващи и нововъзникващи подщамове.

В момента у нас към този момент е деен подвариантът „ Флирт ", откакто по-рано той се популяризира мощно в Гърция. Атрактивното име обаче няма общо с концепцията за фриволно държание през лятото, а се дължи на съчетанието на първите букви на променените аминокиселини.

За седмицата 12-18 август у нас са регистрирани 521 случая на COVID-19. Увеличението по отношение на миналата седмица е със 109 случая. От началото на годината в страната са регистрирани 7219 случая. За същия интервал през миналата година са регистрирани 18041 случая, т.е. в този момент са на половина по-малко. С всяка година обаче все по-малко хора се тестват за коронавирус, когато се разболеят. Както нормално през лятото, много случаи на инфектирани има в Гърция, Италия и други

Вирусът протича по-леко след серията разновидности, през които мина с края на пандемията, само че някои инфектирани, както и хронично болните хора не престават да са уязвими и постоянно развиват затруднения. Новата партида ваксини е използвана на възрастни и деца от 6-месечна възраст.

Източници: segbg.com, " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР